![]() |
Tweet |
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Avrupa Atık Azaltım Haftası (EWWR) 2024’te eğitim kategorisinde “Uluslararası Sıfır Atık Mutfak Atölyesi” projesiyle finale kaldı. Elde edilen başarı, üniversitenin çevre bilincine olan katkılarının bir göstergesi oldu.
“Atıklardan Lezzet Yarattık” Sloganıyla Kültürlerarası Bir Proje
AKÜ Çevre Yönetim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Emine Hesna Kandır, projede yer alan öğrencilerin farklı kültürlerden gelerek, gıda atıklarından yaratıcı tarifler geliştirdiğini belirterek, sıfır atık farkındalığının uluslararası boyutta arttığını vurguladı.
“Uluslararası Sıfır Atık Mutfak Atölyesi” Projesi Hangi Ülkelerle İş Birliği Yaptı?
AKÜ, projeyi, Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) iş birliğiyle gerçekleştirdi. Etkinlikte, Türkiye’den 13 gönüllü aşçılık öğrencisi ve Endonezya, Mısır, Özbekistan, Filistin, Lübnan, Kazakistan, Kongo gibi ülkelerden 13 TÖMER öğrencisi bir araya geldi.
EWWR Nedir ve AKÜ’nün Projesi Nasıl Öne Çıktı?
Avrupa Atık Azaltım Haftası, 2009’dan itibaren atık azaltımı, geri dönüşüm ve yeniden kullanım konularında farkındalık yaratmayı amaçlayan bir girişim olarak her yıl düzenleniyor. AKÜ’nün projesi, EWWR 2024’te Türkiye’yi temsil etme şansı elde etti.
Ödül Töreni Hollanda’da Gerçekleşecek
EWWR 2024’ün kazananları 12 Haziran 2025’te Hollanda’nın Leeuwarden kentinde açıklanacak. AKÜ, bu önemli törende Türkiye’yi temsil etmeyi hedefliyor.
Geleceğe Yönelik Hedefler: Daha Yeşil Bir Gelecek
AKÜ, çevre dostu projelerine devam ederek, gençleri sürdürülebilirlik hareketine katılmaya teşvik etmeyi planlıyor ve toplumu atık azaltımı konusunda bilinçlendirmeyi sürdürüyor.