Tweet |
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi, geleceğin şeflerini yetiştirmek için önemli bir etkinlik düzenledi. “Füzyon Mutfak” temalı seminer ve workshop, ünlü şef Serkan Erkılıç’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Etkinliğe, AKÜ’nün akademik personeli ve öğrencileri katıldı.
Seminer, Reha Kora Konferans Salonu’nda Şef Erkılıç’ın konuşmasıyla başladı. 1997 yılında bir Çin lokantasında bulaşıkçı olarak meslek hayatına adım atan Erkılıç, gastronomi dünyasının sonsuz bir yaratım alanı sunduğunu belirterek, üniversitelerin bu alanda insanlara yeni ufuklar açtığını vurguladı. Füzyon mutfak hakkında da bilgi veren Erkılıç, Doğu ve Batı mutfaklarının sentezlendiği bu mutfak tarzının Anadolu Buğdayı gibi yerel malzemelerle zenginleştirilebileceğini söyledi.
Seminerin ardından, Turizm Fakültesi Uygulamalı Mutfağı’na geçildi. Burada öğrenciler, Şef Erkılıç’ın rehberliğinde Surf in Venedik ve havuç püresi eşliğinde akışkan top taneleri pişirmeyi deneyimleyerek füzyon mutfağı uygulamalarını öğrendiler. Bu etkinlik, öğrencilere yenilikçi gastronomi tekniklerini keşfetme ve yaratıcı mutfak becerilerini geliştirme fırsatı sundu