![]() |
Tweet |
Romanya’dan Erasmus projesi kapsamında Türkiye’ye gelen lise öğrencileri, Afyonkarahisar’da mesleki deneyimlerini artırıyor. Aşçılık ve servis alanında eğitim gören öğrenciler, Anatolia Eğitim ve Danışmanlık Şirketi’nin organizasyonuyla kentte ağırlanıyor.
BİSQUİTTE RESTORANINDA UYGULAMALI EĞİTİM
İki hafta sürecek program kapsamında, Romanyalı öğrenciler Afyonkarahisar’da hizmet veren Bisquitte restoranında uygulamalı eğitim alıyor. Restoran ekibi, öğrencilere Türk mutfağını tanıtmanın yanı sıra, servis ve mutfak süreçlerine dair tecrübelerini de aktarıyor.
KÜLTÜREL PAYLAŞIM DA ÖN PLANDA
Proje kapsamında sadece mesleki değil, kültürel anlamda da etkileşim sağlanıyor. Öğrenciler hem gastronomi alanında kendilerini geliştiriyor hem de Türk misafirperverliğini ve kültürünü yerinde deneyimleme fırsatı buluyor.